Blog

Přečtěte si, co nás zaujalo.

Najdete tu informace určené pro veřejnost i pro odborníky, kteří chtějí své klienty doprovázet na cestě k odvyknutí kouření - zejména pro praktické lékaře, zdravotní sestry a lékárníky.

Národní protidrogová koordinátorka: Počty kuřáků se snižují, daří se vytvářet zdravější prostředí pro odvykání

TISKOVÁ ZPRÁVA: PRAHA, 31. 5. 2021 – V Česku se daří dlouhodobě snižovat počty kuřáků a vytvářet zdravější prostředí pro odvykání. Loni bylo v populaci podle čerstvých dat Státního zdravotního ústavu (SZÚ) 23,1 procent kuřáků starších 15ti let, což je meziroční pokles o 1,8 procentního bodu. Podle národní protidrogové koordinátorky Jarmily Vedralové jde o trend, který odráží mj. důsledky zavedení protikuřáckého zákona, zlepšující se všeobecnou prevenci, lepší zdravotní gramotnost Čechů i změny v životním stylu populace. Vedralová to uvedla při příležitosti Světového dne bez tabáku vyhlašovaným pravidelně WHO, jehož hlavním tématem je letos odvykání.

Čtěte více

Kodex influencera

Etický kodex influencera obsahuje pravidla pro správné označování spolupráce (reklamy). Odkaz pro přihlášení ke Kodexu influencera a další informace o iniciativě Férový influencer.

Čtěte více
« 1 2 3 4 5 6 7 9 13 17 »
800 35 00 00
po – pá
10-18 hodin
Napište nám:
Knihovna obrazových varování
Fotografie, vysvětlující texty a informační videa ...

NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o tabákových a nikotinových výrobcích v České republice 2023. OTEVŘÍT BLOG