, Blog

Příspěvky zdravotních pojišťoven na náhradní nikotinové přípravky v r. 2017

Příspěvky zdravotních pojišťoven na náhradní nikotinové přípravky se v jednotlivých letech liší. Článek obsahuje informaci o příspěvcích platných pro rok 2017.

Příspěvky jsou v r. 2017 poskytovány pojištěncům Oborové zdravotní pojišťovny (OZP), Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) nebo Vojenské zdravotní pojišťovny (VOZP). Pojišťovna pomoci s úhradou nákladů na léčbu závislosti, a to v podobě náhradních nikotinových přípravků jako jsou nikotinové náplasti, žvýkačky či ústní spreje. Pojišťovny pomáhají i s úhradou Champixu, léčebného přípravku na předpis, který snižuje chuť na cigarety.

Nejštědřejší je v tomto ohledu OZP, která přispívá částkou až 4000 Kč v rámci příspěvkového programu STOP kouření; o příspěvek lze žádat do 31. 12. 2017.

VZP nabízí v rámci svého programu Cesta k nekuřáctví příspěvek ve výši až 2500 Kč na přípravky s datem vystavení do 30. 11. 2017.

VOZP umožňuje čerpat 400 Kč na odvykací kúru proti kouření v rámci svých preventivních programů v programu Moje volba, který je součástí programu Dospělí (odstavec 2.5 písm. g) .

Ve všech případech žadatelé potřebují potvrzení o léčbě závislosti. Léčbu mohou zájemci zahájit v Centrech pro závislé na tabáku nebo v lékárnách České lékárnické komory.

Ostatní zdravotní pojišťovny svým klientům na léčbu závislosti na nikotinu v r. 2017 nepřispívají. To znamená, že již nepokračuje program, v rámci něhož v minulosti přispívala Zaměstanecká pojišťovna Škoda.

 

 

800 35 00 00
po – pá
10-18 hodin
Napište nám:
Knihovna obrazových varování
Fotografie, vysvětlující texty a informační videa ...

NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o tabákových a nikotinových výrobcích v České republice 2023. OTEVŘÍT BLOG