, Blog

Mladí lidé začínají méně kouřit. Tabákové společnosti jim nabízejí nové tabákové a nikotinové alternativy

Tisková zpráva Odboru protidrogové politiky Úřadu vlády ČR z 28. 5. 2020, výsledky průzkumu Státního zdravotního ústavu a prezentace z tiskové konference. 

Tisková zpráva Mladí lidé začínají méně kouřit. Tabákové společnosti jim nabízejí nové tabákové a nikotinové alternativy včetně fotogalerie a zvukového záznamu byla zveřejněna na stránkách Vlády ČR dne 28. 5. 2020. Zpráva byla vydána u příležitosti Světového dne bez tabáku, který připadá na 31. květen. Text tiskové zprávy v PDF připojujeme.

Na tiskové konferenci pořádané 28. května 2020 byl představen i průzkum provedený Státním zdravotním ústavem (SZÚ), který potvrzuje trend snižování kouření u nejnižší věkové skupiny 15-24 let, který zapaočal v roce 2018. Výsledky průzkumu byly prezentovány v tiskové zprávě Ministerstva zdravotnictví ČR, která obsahuje rovněž prezentace (upozornění: po kliknutí je zahájeno stahování ze stránek MZ ČR):

Tiskovou konferenci živě vysílala Česká televize;  záznam tiskové konference je ke shlédnutí u článku Kuřáků ubývá hlavně mezi mladými, ukázal průzkum. Alternativy tabáku nemusí být zdravější zveřejněného na stránkách ČT24.

 

800 35 00 00
po – pá
10-18 hodin
Napište nám:
Knihovna obrazových varování
Fotografie, vysvětlující texty a informační videa ...

NOVÉ na tomto webu, 29. 2. 2024: Zpráva o tabákových a nikotinových výrobcích v České republice 2023. OTEVŘÍT BLOG